Bie­ten­ta­gli­a­tel­le met ba­si­li­cum

Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Op een roze wolk door deze verrukkelijke homemade tagliatelle. 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • 3 theedoeken

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits 3 eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg het laatste ei, de bloem, het bietensap, 1 el olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min. Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.
  2. Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm. Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen. Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).
  3. Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de tagliatelle ook laten drogen. Maak kleine nestjes en leg deze op een theedoek. Laat onafgedekt 1 uur drogen. Bewaar de nestjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de tagliatelle dan 2-3 dagen bewaren.

video

Groe­ne pas­ta ma­ken

Instructievideo - 01:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bietentagliatelle met basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­ta­gli­a­tel­le met ba­si­li­cum

1
  • 3 eieren

Splits de eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenmachine, het eiwit wordt niet gebruikt.

2
  • 1 ei
  • 175 g bloem
  • 2 el bietensap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ tl zout

Voeg het ei, de bloem, het bietensap, de olijfolie en het zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot zich een bal vormt. Dit duurt ongeveer 1 min.

3
  • 2 g bloem

Kneed de bal op een licht met bloem bestoven werkblad 2 min. door. Druk plat en wikkel in vershoudfolie. Laat op kamertemperatuur 2 uur rusten.

4
  • 2 g bloem

Snijd het deeg in 3 gelijke stukken. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol zo dun mogelijk uit tot een langwerpige lap van ca. 15 x 30 cm.

5

Leg de lap deeg op een schone licht met bloem bestoven theedoek en laat 15 min. onafgedekt drogen. Maak zo nog 2 lappen.

6
  • 2 g bloem

Bestuif het deeg licht met bloem en rol het losjes op. Snijd met een scherp mes het deeg in reepjes van ½ cm (tagliatelle).

7

Maak de tagliatelle voorzichtig los met je handen. Breng ondertussen een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle in 2 min. beetgaar.

8
  • 15 g basilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge

Scheur ondertussen de basilicumblaadjes in stukjes. Giet de tagliatelle af en meng met de rest van de olijfolie en het basilicum.

9
  • 50 g Parmigiano Reggiano 32+

Rasp de Parmezaanse kaas erboven en serveer direct. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de tagliatelle ook laten drogen. Maak kleine nestjes en leg deze op een theedoek. Laat onafgedekt 1 uur drogen. Bewaar de nestjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Je kunt de tagliatelle dan 2-3 dagen bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.