Ti­ra­mi­su met nec­ta­ri­ne, fram­bo­zen & ha­zel­noot

Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Tiramisu, maar dan net even anders. Fris door het fruit en extra crunchy door de hazelnoten. Een plaatje om te zien! 8 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de helft van de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de helft van de likeur. Klop de slagroom en suiker stijf met een handmixer en spatel door de mascarpone. Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers. Doop de rest van de lange vingers in de rest van de likeur en leg op de mascarpone. Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes. Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de tiramisu. Steek in het midden de nectarinepartjes en garneer met de hazelnoten. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Gebruik dan siroop voor in de koffie hazelnoot (fles 250 ml).

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tiramisu met nectarine, frambozen & hazelnoot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ti­ra­mi­su met nec­ta­ri­ne, fram­bo­zen & ha­zel­noot

1
  • 12 lange vingers
  • 75 ml hazelnootlikeur

Leg de lange vingers in een vierkant op een platte schaal en besprenkel met de likeur.

2
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 g mascarpone

Klop de slagroom en suiker stijf met een handmixer en spatel door de mascarpone.

3
  • 125 g frambozen

Prak de frambozen en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel zodat je een marmereffect krijgt. Verdeel de helft over de lange vingers.

4
  • 12 lange vingers
  • 75 ml hazelnootlikeur

Doop de rest van de lange vingers in de rest van de likeur en leg op de mascarpone.

5

Dek af met ⅔ van de rest van de mascarpone.

6
  • 25 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

7
  • 2 nectarines

Snijd ondertussen de nectarines overlangs doormidden. Draai de helften los van elkaar en verwijder de pit. Snijd de helften in partjes.

8

Doe de rest van het mascarponemengsel in de spuitzak en maak toefjes op de bovenkant van de tiramisu.

9

Steek in het midden de nectarinepartjes en garneer met de hazelnoten. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Lekker!

variatietip:

Eten er kinderen mee? Gebruik dan siroop voor in de koffie hazelnoot (fles 250 ml).

bewaartip:

Je kunt de tiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.