Gnoc­chi met ha­zel­no­ten in to­ma­ten­saus

Het lijkt wel een familierecept van een Italiaanse familie. Niets is minder waar, jij kunt deze gnocchi nu ook zelf maken!

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het lijkt wel een familierecept van een Italiaanse familie. Niets is minder waar, jij kunt deze gnocchi nu ook zelf maken! 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • pureestamper
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes, tomaten en rode peper op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat onafgedekt 10 min. uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn. Splits 1 ei. Rasp de kaas. Snijd het basilicum fijn.
  3. Meng de bloem, kaas, het zout, basilicum, de eidooier, het andere ei en ¾ van de hazelnoten door de aardappelpuree. Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke stukken. Rol uit tot rolletjes van 1½ cm doorsnede. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met een vork aan 1 kant een ribbelpatroon. Daardoor hecht de saus beter.
  4. Neem de groenten uit de oven en verwijder het steeltje van de peper. Pureer de groenten, peper en eventueel zout met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde saus. Houd de saus warm in een pan op laag vuur. Roer af en toe. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.
  5. Kook de gnocchi in 4 delen. Als ze gaan drijven zijn ze gaar, dat duurt ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm. Schep op elk bord wat saus en verdeel de gnocchi erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.

combinatietip:

Lekker met extra geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gnocchi met hazelnoten in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ha­zel­no­ten in to­ma­ten­saus

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 schaal tastytomtrostomaten
  • 1 rode peper

Verdeel de pompoenblokjes, tomaten en rode peper over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

3
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat onafgedekt 10 min. uitdampen.

4

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen.

5
  • 95 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

6
  • 1 ei
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 15 g basilicum

Splits het ei. Rasp de kaas. Snijd het basilicum fijn.

7
  • 100 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 ei

Meng de bloem, kaas, het zout, basilicum, de eidooier, het andere ei en ¾ van de hazelnoten door de aardappelpuree.

8
  • 2 g bloem

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke stukken.

9

Rol uit tot rolletjes van 1½ cm doorsnede. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met een vork aan 1 kant een ribbelpatroon. Daardoor hecht de saus beter.

10

Neem de groenten uit de oven en verwijder het steeltje van de peper.

11

Pureer de groenten, peper en eventueel zout met een keukenmachine of staafmixer tot een gladde saus.

12

Houd de saus warm in een pan op laag vuur. Roer af en toe. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook.

13

Kook de gnocchi in 4 delen. Als ze gaan drijven zijn ze gaar, dat duurt ca. 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

14

Schep op elk bord wat saus en verdeel de gnocchi erover. Garneer met de rest van de hazelnoten. Lekker!

combinatietip:

Lekker met extra geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.