Ra­vi­o­li met cham­pig­non-ham­vul­ling

Ravioli zelf maken moeilijk? Valt reuze mee. Deze fluweelzachte variant met champignons, salie en boter is Italië op z’n best.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Ravioli zelf maken moeilijk? Valt reuze mee. Deze fluweelzachte variant met champignons, salie en boter is Italië op z’n best. 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • pastamachine
  • raviolimaker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Splits 1 ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem in een kom met 2 eieren, de eierdooier, het zout en de olie. Kneed alles 5 min. met de hand, tot het deeg elastisch en zacht is.
  2. Verhit de olie. Fruit op laag vuur de sjalot en knoflook 3 min. Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak in 3 min. bruin. Laat het champignonmengsel 5 min. afkoelen. Snijd ondertussen de parmaham in reepjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de salie in reepjes. Maal het champignonmengsel samen met de ham en peterselie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel het deeg in 6 porties.
  3. Haal elke portie op de wijdste stand door de pastamachine. Vouw de deeglap dubbel en herhaal 4-5 keer op steeds dunnere stand. Maak zo van elke deegportie een lange dunne deeglap. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad; dek steeds af met vershoudfolie. Geef met de raviolimaker op 3 deeglappen aan waar je de ravioli gaat uitsteken (ca. 8 per deeglap). Druk de raviolimaker er zachtjes in.
  4. Verdeel de vulling over alle vierkantjes. Bestrijk met een kwastje het deeg rondom de vulling met water. Leg er een tweede deegvel op. Druk het deeg rondom de vulling aan. Steek de ravioli met de raviolimaker uit en knijp de randen met je vingers goed dicht.
  5. Kook de ravioli in een ruime pan in kokend water met zout in 3 min. gaar. Giet af en verdeel over 4 voorverwarmde borden. Smelt ondertussen de boter op laag vuur. Voeg de salie toe, maar laat niet kleuren. Schenk over de 4 borden. Schaaf of rasp de kaas erover.

bereidingstip:

De ravioli liever als hoofdgerecht? Verdubbel dan de hoeveelheden en houd circa twaalf stuks ravioli per persoon aan.

video

Ra­vi­o­li ma­ken

Instructievideo - 01:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 935 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met champignon-hamvulling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met cham­pig­non-ham­vul­ling

1
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper de sjalot. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes.

2
  • 3 eieren
  • 250 g patenttarwebloem
  • ½ tl zout
  • 30 ml olijfolie

Splits 1 ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem in een kom met 2 eieren, de eierdooier, het zout en de olie.

3

Kneed alles 5 min. met de hand, tot het deeg elastisch en zacht is.

4
  • 30 ml olijfolie

Verhit de olie. Fruit op laag vuur de sjalot en knoflook 3 min. Zet het vuur hoger, voeg de champignons toe en bak in 3 min. bruin.

5
  • 100 g parmaham
  • 20 g platte peterselie
  • 8 verse salieblaadjes

Laat het champignonmengsel 5 min. afkoelen. Snijd ondertussen de parmaham in reepjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de salie in reepjes.

6

Maal het champignonmengsel samen met de ham en peterselie fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel het deeg in 6 porties.

7

Haal elke portie op de wijdste stand door de pastamachine. Vouw de deeglap dubbel en herhaal 4-5 keer op steeds dunnere stand.

8
  • 2 g patenttarwebloem

Maak zo van elke deegportie een lange dunne deeglap. Leg deze op een met bloem bestoven werkblad; dek steeds af met vershoudfolie.

9

Geef met de raviolimaker op 3 deeglappen aan waar je de ravioli gaat uitsteken (ca. 8 per deeglap). Druk de raviolimaker er zachtjes in.

10

Verdeel de vulling over alle vierkantjes. Bestrijk met een kwastje het deeg rondom de vulling met water. Leg er een tweede deegvel op.

11

Druk het deeg rondom de vulling aan. Steek de ravioli met de raviolimaker uit en knijp de randen met je vingers goed dicht.

12

Kook de ravioli in een ruime pan in kokend water met zout in 3 min. gaar. Giet af en verdeel over 4 voorverwarmde borden.

13
  • 60 g gezouten boter

Smelt ondertussen de boter op laag vuur. Voeg de salie toe, maar laat niet kleuren. Schenk over de 4 borden.

14
  • 60 g Parmezaanse kaas

Schaaf of rasp de kaas erover. Lekker!

bereidingstip:

De ravioli liever als hoofdgerecht? Verdubbel dan de hoeveelheden en houd circa twaalf stuks ravioli per persoon aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.