Pas­ta­sa­la­de met ham, cour­get­te en per­zik

Zoete perzik en romige mozzarella met zoute parmaham, een goddelijke combi.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zoete perzik en romige mozzarella met zoute parmaham, een goddelijke combi. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de selderij fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Bestrijk met 2 el olie. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met 1 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 4 min. Keer halverwege. Gril de perziken 2 min. op de snijkant.
  3. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap, de rode peper, selderij en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de pasta en verdeel over een grote platte schaal. Schep de bladsla erdoor. Scheur de mozzarella en parmaham in stukken en verdeel samen met de courgette en perzik over de salade. Bestrooi met peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met ham, courgette en perzik

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ham, cour­get­te en per­zik

1
  • 300 g pipe rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

2
  • 1 citroen
  • 20 g selderij

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de selderij fijn.

3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

4
  • 2 courgette
  • 2 el olijfolie

Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Bestrijk met de olie.

5
  • 4 (wilde) perziken

Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit.

6
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 4 min. Keer halverwege. Gril de perziken 2 min. op de snijkant.

7
  • 4 el olijfolie

Meng het citroenrasp, 2 el citroensap, de rode peper, selderij en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie

Schep om met de pasta en verdeel over een grote platte schaal. Schep de bladsla erdoor.

9
  • 250 g buffelmozzarella
  • 70 g parmaham

Scheur de mozzarella en parmaham in stukken en verdeel samen met de courgette en perzik over de salade. Bestrooi met peper. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.