Pas­ta­sa­la­de met au­ber­gi­ne en no­ten

Gisteren bereid, vandaag in de lunchbox. En op een vrije dag pak je alles in voor een uitgebreide picknick!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Gisteren bereid, vandaag in de lunchbox. En op een vrije dag pak je alles in voor een uitgebreide picknick! 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 4 lunchbakjes of weckpotten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in vieren. Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten.
  3. Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta en verdeel over lunchbakjes of weckpotten. Leg er 1 partje citroen op, sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast. Lekker!

combinatietip:

Lekker met pangrattato of pesto. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met aubergine en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met au­ber­gi­ne en no­ten

1
  • 2 aubergines

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
  • 200 g minipenne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

4
  • 140 g gezouten macadamianoten
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 15 g dille

Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn.

5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in vieren.

6
  • 6 el yoghurt
  • 6 el olijfolie

Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7

Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten.

8

Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta en verdeel over lunchbakjes of weckpotten.

9

Leg er 1 partje citroen op, sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast. Lekker!

combinatietip:

Lekker met pangrattato of pesto. Kijk voor de recepten elders op deze site.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.