Zo­mer­s­tamp­pot met hüt­ten­kä­se

Stamppot in de zomer? Jazeker!

(215)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot in de zomer? Jazeker! 2 personen
3 215

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken van 2 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de tuinerwten toe en laat 1 min. meekoken.
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringen. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp tot grove puree.
  3. Schep de bosui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de hüttenkäse.

variatietip:

Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.

combinatietip:

Lekker met geraspte Pecorino Romano.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015, Allerhande Box week 36 2016

Zomerstamppot met hüt­ten­kä­se

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot met hüt­ten­kä­se

1
1
  • 400 g zoete aardappelen

Breng een pan ruim water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Voeg ze, als het water kookt, met eventueel wat zout toe.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 200 g verse doperwten

Kook in 10 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.

3
3
  • 1 bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in ringen. Giet de aardappelen en doperwten af.

4
4
  • 100 g hüt­ten­kä­se

Schep de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

5
5
  • 150 g gerookte kipfiletreepjes
  • 50 g botersla

Schep de salade-ui, kipfiletreepjes en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g hüt­ten­kä­se

Verdeel over de borden en serveer met de rest van de hüttenkäse.

variatietip:

Houd je van pittig? Schep dan tegelijk met de kip wat fijngesneden Spaanse peper door de puree.

combinatietip:

Lekker met geraspte Pecorino Romano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.