Gnoc­chi met worst en Ita­li­an fla­kes

Italië en Spanje gaan heel goed samen op één bord

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italië en Spanje gaan heel goed samen op één bord 4 personen
4 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een derde van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worst 12 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar. Voeg na 2 min. de gnocchi toe en bak mee. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de witlof en het karwijzaad 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer ondertussen de romaatjes. Schep de gnocchi, romaatjes, rucola en de helft van de Italian flakes door de witlof. Verdeel over een schaal.
  4. Snijd de worstjes schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015

Gnocchi met worst en Italian flakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met worst en Ita­li­an fla­kes

1
1
  • 1 el zonnebloemolie
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worst 12 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

2
2
  • 500 g gnocchi

Voeg na 2 min. de gnocchi toe en bak mee. Schep regelmatig om.

3
3
  • 450 g fijne witlof op schaal

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in stukken.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl karwijzaad

Verhit de olie in een koekenpan en bak de witlof en het karwijzaad 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g romaatjes
  • 75 g rucola
  • 50 g Italian flakes

Halveer ondertussen de romaatjes. Schep de gnocchi, romaatjes, rucola en de Italian flakes door de witlof. Verdeel over een schaal.

7
7
  • 50 g Italian flakes

Snijd de worstjes schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.