Sal­sa ama­ril­lo

Maak deze frisse salsa voor bij de barbecue; wedden dat het bakje het snelst leeg is?

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Maak deze frisse salsa voor bij de barbecue; wedden dat het bakje het snelst leeg is? 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de mango, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Doe in een kom. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 50 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Salsa amarillo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­sa ama­ril­lo

1
1
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Doe in een kom.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

2
2
  • 1 rode peper

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.