Ge­gril­de ana­nas met ahorn­si­roop

De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de warme ananas.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de warme ananas. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.
  2. Schil de ananas en snijd in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern en halveer de ananasstukken nogmaals in de lengte. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ananas 4 min. Keer halverwege. Voeg de warme siroop toe en zet het vuur uit. Schep de ananas in een schaal en garneer met het limoenrasp en de kokos.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde ananas met ahornsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de ana­nas met ahorn­si­roop

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2
2
  • 100 ml ahornsiroop

Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.

3
3
  • 1 ananas

Schil de ananas en snijd in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern en halveer de ananasstukken nogmaals in de lengte.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo

01:04 min.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ananas 4 min. Keer halverwege. Voeg de warme siroop toe en zet het vuur uit.

5
5
  • 1 el gemalen kokos

Schep de ananas in een schaal en garneer met het limoenrasp en de kokos.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.