Texmexsand­wich met ja­la­pe­ño­bur­ger

Dit is wat we noemen: een burger met pit. En dat rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans lunch Dit is wat we noemen: een burger met pit. En dat rechtstreeks uit de Mexicaanse keuken. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd fijn. Snijd de tomaat fijn. Snijd de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de avocado met de tomaat, sjalot en het limoensap. Pers de knoflook erboven, voeg naar smaak rode peper, extra limoensap en zout toe.
  2. Gril de jalapeñoburgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.
  3. Snijd de ciabatta open. Bedek de onderste helft met de guacamole. Snijd de burgers in plakjes en leg op de guacamole. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en snijd in stukken.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Texmexsandwich met jalapeñoburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Texmexsand­wich met ja­la­pe­ño­bur­ger

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd fijn.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 limoen

Snijd de tomaat fijn. Snijd de sjalot fijn. Pers de limoen uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 1 teen knoflook

Meng de avocado met de tomaat, sjalot en het limoensap. Pers de knoflook erboven, breng op smaak met rode peper, extra limoensap en eventueel zout.

6
6
  • 2 jalapeñoburgers

Gril de jalapeñoburgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

7
7
  • 1 ciabatta

Snijd de ciabatta open. Bedek de onderste helft met de guacamole.

8
8

Snijd de burgers in plakjes en leg op de guacamole.

9
9

Leg de bovenste helft van de ciabatta op de burgers en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.