Azi­a­ti­sche roer­bak met var­kens­sa­té

Even wat minder te besteden? Dit heerlijke budgetgerecht draai je zó in elkaar.

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Even wat minder te besteden? Dit heerlijke budgetgerecht draai je zó in elkaar. 4 personen
2 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de filetlapjes in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin en gaar.
  2. Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus, het limoensap en 100 ml water in een steelpan en verwarm 6 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de koriander grof. Schep de mie, tuinerwten en de helft van de koriander erdoor en bak nog 2 min.
  5. Serveer de mie met de varkenssaté en pindasaus en garneer met de rest van de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische roerbak met varkenssaté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche roer­bak met var­kens­sa­té

1
1
  • 260 g varkensfiletlapjes

Snijd de filetlapjes in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 4 el pindakaas met stukjes noot
  • ½ el honing
  • 1 tl Japanse sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 100 ml kraanwater

Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus, het limoensap en water in een steelpan en verwarm 6 min. op laag vuur.

4
4

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g fijne mienestjes

Breek ondertussen de mie en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

6
6
  • 2 el arachideolie
  • 400 g roerbakmix

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakmix 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de koriander grof.

8
8
  • 200 g tuinerwten

Schep de mie, tuinerwten en de helft van de koriander door de saus en bak nog 2 min.

9
9

Serveer de mie met de varkenssaté en pindasaus en garneer met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.