Bruschet­te met can­tha­rel­len en ru­co­la

Vegetarische tapas die in een kwartier op tafel staat: een win-wincombinatie!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Vegetarische tapas die in een kwartier op tafel staat: een win-wincombinatie! 12 stuks
3 9

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Hak de hazelnoten fijn en meng de helft met de boter.
  3. Verhit de hazelnootboter in dezelfde koekenpan en bak de cantharellen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
  4. Beleg de toast met de rucola en verdeel de cantharellen erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.

serveertip:

Garneer met fijngesneden platte peterselie

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met cantharellen en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met can­tha­rel­len en ru­co­la

1
1
  • 60 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 30 g gezouten boter

Hak de hazelnoten fijn en meng de helft met de boter.

3
3
  • 150 g cantharellen

Verhit de hazelnootboter in dezelfde koekenpan en bak de cantharellen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 12 bruschetta Italiaanse toasts
  • 15 g pittige rucola

Beleg de toast met de rucola en verdeel de cantharellen erover. Garneer met de rest van de hazelnoten.

serveertip:

Garneer met fijngesneden platte peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.