Maal­tijd­sa­la­de met quinoa, so­ja, zalm en Ja­pan­se roer­bak

Sojasaus als zoutvervanger én smaakmaker in een salade: wát een ontdekking!

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch Sojasaus als zoutvervanger én smaakmaker in een salade: wát een ontdekking! 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅔ van de arachideolie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Blus de laatste minuut de zalm af met de sojasaus. Breng op smaak met peper.
  2. Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes en leg de helft op een schaal. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min. Voeg de gembersiroop, sesamolie en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa en de rest van de sla door de de wokgroente en verdeel over de sla op de schaal. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en fijngesneden bosui

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met quinoa, soja, zalm en Japanse roerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met quinoa, so­ja, zalm en Ja­pan­se roer­bak

1
1
  • 250 g quinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 300 g zalmfilets

Verhit ondertussen de arachideolie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 2 el sojasaus

Blus de laatste minuut de zalm af met de sojasaus. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla

Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes en leg de helft op een schaal.

5
5
  • 2 cm gember
  • 1 el arachideolie
  • 400 g wokgroente

Schil de gember en snijd fijn. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

6
6
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus

Voeg de gembersiroop, sesamolie en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7

Meng de quinoa en de rest van de sla door de de wokgroente en verdeel over de sla op de schaal.

8
8

Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en fijngesneden bosui

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.