Sty­le My Days Ita­li­aan­se sa­la­de

Dertig bloggers deelden hun favoriete saladerecept, zodat jij die thuis ook gemakkelijk kunt maken. Proef deze Italiaanse salade van Style My Day.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dertig bloggers deelden hun favoriete saladerecept, zodat jij die thuis ook gemakkelijk kunt maken. Proef deze Italiaanse salade van Style My Day. 4 personen
2 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de gegrilde aubergine grof en scheur de prosciutto in stukken. Meng de rucola-slamelange met de gegrilde stukjes aubergine, gedroogde tomaten en kiemgroente in een schaal. Voeg de waterkers, maiskorrels en prosciutto toe. Top de salade af met de geroosterde pijnboompitten, het Parmezaanse kaasschaafsel en de olijfolie. Goed husselen en klaar!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.490 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
bloggerrecepten

Style My Days Italiaanse salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sty­le My Days Ita­li­aan­se sa­la­de

1
1
  • 250 g gegrilde aubergine
  • 200 g Prosciutto di Parma

Snijd de gegrilde aubergine grof en scheur de prosciutto in stukken.

2
2
  • 200 g rucolaslamelange
  • 150 g gedroogde tomaten
  • 60 g licht pittige kiemgroente

Meng de rucolaslamelange met de gegrilde stukjes aubergine, gedroogde tomaten en kiemgroente in een schaal.

3
3
  • 75 g waterkers
  • 100 g maiskorrels

Voeg de waterkers, maiskorrels en prosciutto toe.

4
4
  • 75 g geroosterde pijnboompitten
  • 40 g geschaafde Parmezaanse kaas
  • 5 el olijfolie

Top de salade af met de geroosterde pijnboompitten, het Parmezaanse kaasschaafsel en de olijfolie. Goed husselen en klaar!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.