Ta­co­co­nes met zwar­te­bo­nen­chi­li, ched­dar en gu­a­ca­mo­le

You are the salsa to my taco... De combi van cheddar, bonen, mais en guacamole is top!

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht You are the salsa to my taco... De combi van cheddar, bonen, mais en guacamole is top! 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.
  2. Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen en mais toe aan de ui. Doe de salsadip erbij en warm nog 3 min. op middelhoog vuur door.
  3. Rasp de cheddar. Vul de tacocones met de zwartebonenchili en bestrooi met de kaas. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de gevulde tacocones ca. 10 min. in de oven.
  4. Maak ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de tacocones uit de oven. Schep op elke cone wat guacamole en crème fraîche. Serveer direct. Geef de rest guacamole er apart bij.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tacocones met zwartebonenchili, cheddar en guacamole

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­co­co­nes met zwar­te­bo­nen­chi­li, ched­dar en gu­a­ca­mo­le

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 400 g zwarte bonen
  • 150 g maiskorrels

Doe de bonen en mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

4
4
  • 175 g pittige salsadip

Voeg de bonen en mais toe aan de ui. Doe de salsadip erbij en warm nog 3 min. op middelhoog vuur door.

5
5
  • 75 g Cheddar Tophat 48+
  • 12 mini-tacocones

Rasp de cheddar. Vul de tacocones met de zwartebonenchili en bestrooi met de kaas. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak de gevulde tacocones ca. 10 min. in de oven.

7
7
  • 1 guacamolepakket

Maak ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 125 g crème fraîche

Neem de tacocones uit de oven. Schep op elke cone wat guacamole en crème fraîche. Serveer direct. Geef de rest guacamole er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.