Gaz­pa­cho van krop­sla, tui­n­erw­ten & bies­look

Viva España! Heerlijk fris lunchgerecht, perfect voor een zonnige dag.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans lunch Viva España! Heerlijk fris lunchgerecht, perfect voor een zonnige dag. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien 3 min. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en snijd in reepjes.
  2. Doe de tuinerwten, kropsla, het water en de bouillontabletten in de soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
  3. Houd wat bieslook achter ter garnering. Snijd de rest van de bieslook fijn.
  4. Neem de pan van het vuur, roer de bieslook erdoor en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt 3 uur in de koelkast. Garneer de soep met de achtergehouden bieslook en serveer.

serveertip:

Lekker met in plakken gesneden petit cereales (Liefde & Passie brood).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho van krop­sla, tui­n­erw­ten & bies­look

1
  • 2 uien
  • 25 g boter

Snipper de uien. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien 3 min.

2
  • 1 kropsla

Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en snijd in reepjes.

3
  • 450 g tuinerwten
  • 750 ml kraanwater
  • 1½ kippenbouillontablet

Doe de tuinerwten, kropsla, het water en de bouillontabletten in de soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

4
  • 25 g bieslook

Houd wat bieslook achter ter garnering. Snijd de rest van de bieslook fijn.

5

Neem de pan van het vuur, roer de bieslook erdoor en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt 3 uur in de koelkast. Garneer de soep met de achtergehouden bieslook en serveer.

serveertip:

Lekker met in plakken gesneden petit cereales (Liefde & Passie brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.