Snel­le Thai­se vis­koek­jes met chi­li­saus

Succes verzekerd met deze lekkere koekjes uit het oosten.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje Succes verzekerd met deze lekkere koekjes uit het oosten. 20 stuks
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de koriander grof. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Schil de gember. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer en maal samen met de gember, rode peper en koriander in de keukenmachine.
  3. Voeg ook de garnalen en vissaus toe. Halveer de limoen, pers de helft van de limoen erboven uit en maal in 30 sec. tot een grove puree.
  4. Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en vorm met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van 1 cm dik en rol door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Thai­se vis­koek­jes met chi­li­saus

1
  • 15 g koriander
  • 1 rode peper

Snijd de koriander grof. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

2
  • 2 cm verse gember
  • 150 g haricots verts

Schil de gember. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer en maal samen met de gember, rode peper en koriander in de keukenmachine.

3
  • 400 g rauwe gepelde roze garnalen
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen

Voeg ook de garnalen en vissaus toe. Halveer de limoen, pers de helft van de limoen erboven uit en maal in 30 sec. tot een grove puree.

4
  • 10 el bloem

Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en vorm met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van 1 cm dik en rol door de rest van de bloem.

5
  • 250 ml arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
  • 100 ml zoete chilisaus

Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.