Aard­bei­en­soep­je met so­jayog­hurt­ijs

Vers fruit en gedroogde vijgen geven dit toetje een natuurlijk zoete smaak. De amandelen zorgen voor een lekkere crunch.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht Vers fruit en gedroogde vijgen geven dit toetje een natuurlijk zoete smaak. De amandelen zorgen voor een lekkere crunch. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in kokend water. Giet af. Doe 2/3 van het basilicum met de sojayoghurt en vijgen in de kom van de keukenmachine. Pureer 3 min. tot een glad mengsel.
  2. Schep in een diepvriesbak en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Roer het eerste uur elke 15 min. door om het vormen van ijskristallen te voorkomen.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer 1 min. in de keukenmachine tot een gladde soep. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Hak de amandelen grof.
  4. Verdeel de soep over vier diepe borden en schep in elk bord een bol basilicum sojayoghurtijs. Garneer met het basilicum en de amandelen.

bereidingstip:

Heb je een ijsmachine? Maak het ijs dan daarin. Het krijgt dan een nog fijnere en romigere structuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeiensoepje met sojayoghurtijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en­soep­je met so­jayog­hurt­ijs

1
  • 100 g royale vijgen uit Turkije

Verwijder de harde steeltjes van de vijgen en laat 10 min. weken in kokend water. Giet af.

2
  • 15 g basilicum
  • 500 g plantaardige variatie op yoghurt naturel

Doe 2/3 van het basilicum met de sojayoghurt en vijgen in de kom van de keukenmachine. Pureer 3 min. tot een glad mengsel.

3

Schep in een diepvriesbak en zet minimaal 6 uur in de vriezer. Roer het eerste uur elke 15 min. door om het vormen van ijskristallen te voorkomen.

4
  • 250 g aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer 1 min. in de keukenmachine tot een gladde soep.

5
  • 4 el geroosterde amandelen

Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Hak de amandelen grof.

6

Verdeel de soep over vier diepe borden en schep in elk bord een bol basilicum sojayoghurtijs. Garneer met het basilicum en de amandelen. Lekker!

bereidingstip:

Heb je een ijsmachine? Maak het ijs dan daarin. Het krijgt dan een nog fijnere en romigere structuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.