Nec­ta­ri­ne­chee­se­ca­ke met da­del-no­ten­bo­dem

Voor deze taart heb je geen oven nodig, alleen de koelkast. Met een bijzondere bodem van dadels en noten en een kruidige roomkaasvulling.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Voor deze taart heb je geen oven nodig, alleen de koelkast. Met een bijzondere bodem van dadels en noten en een kruidige roomkaasvulling. 12 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter. Doe de dadels, 3/4 van de notenmix en de boter in de keukenmachine en maal tot een bal. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk aan. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  2. Roer de zuivelspread los met 4 el agavesiroop, het sinaasappelrasp en de kardemom. Klop de slagroom stijf en spatel de zuivelspread erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem en laat afgedekt 8 uur opstijven in de koelkast.
  3. Snijd de nectarines overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in 8 partjes. Breng het sinaasappelsap met de nectarinepartjes, de rest van de agavesiroop en de kruidnagels zachtjes aan de kook. Laat 2 min. op laag vuur koken. Schep de nectarines met een schuimspaan uit de pan op een bord en laat afkoelen.
  4. Kook de sinaasappelsiroop op middelhoog vuur tot de helft in. Dit duurt ca. 10 min. Verwijder de kruidnagels. Leg ondertussen de nectarines dakpansgewijs op de taart. Garneer met de rest van de notenmix. Serveer de siroop bij de taart.

variatietip:

Geen agavesiroop? Je kunt ook andere suikeralternatieven gebruiken, zoals ahornsiroop of honing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Nectarinecheesecake met dadel-notenbodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Nec­ta­ri­ne­chee­se­ca­ke met da­del-no­ten­bo­dem

1
  • 25 g boter
  • 125 g dadels
  • 225 g gezouten notenmix met pistaches

Smelt de boter. Doe de dadels, de notenmix en de boter in de keukenmachine en maal tot een bal.

2

Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk aan. Dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.

3
  • 1 sinaasappel

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

4
  • 185 g zuivelspread naturel
  • 4 el agavesiroop
  • 2 tl kardemompoeder
  • 250 ml slagroom

Roer de zuivelspread los met de agavesiroop, het sinaasappelrasp en de kardemom. Klop de slagroom stijf en spatel de zuivelspread erdoor.

5

Verdeel het mengsel over de taartbodem en laat afgedekt 8 uur opstijven in de koelkast.

6
  • 3 nectarines

Snijd de nectarines overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in 8 partjes.

7
  • 2 el agavesiroop
  • 2 kruidnagels

Breng het sinaasappelsap met de nectarinepartjes, de agavesiroop en de kruidnagels zachtjes aan de kook. Laat 2 min. op laag vuur koken.

8

Schep de nectarines met een schuimspaan uit de pan op een bord en laat afkoelen.

9

Kook de sinaasappelsiroop op middelhoog vuur tot de helft in. Dit duurt ca. 10 min. Verwijder de kruidnagels.

10
  • 75 g gezouten notenmix met pistaches

Leg ondertussen de nectarines dakpansgewijs op de taart. Garneer met de notenmix. Serveer de siroop bij de taart. Lekker!

variatietip:

Geen agavesiroop? Je kunt ook andere suikeralternatieven gebruiken, zoals ahornsiroop of honing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.