Oos­ter­se snij­bo­nen­sa­la­de met var­kens­haas

De snijboon van Hollandse bodem maakt dit recept zonnig en verser dan vers!

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De snijboon van Hollandse bodem maakt dit recept zonnig en verser dan vers! 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 12 min. rondom bruin en gaar. Snijd ondertussen de snijbonen in schuine stukken van 1 cm. Kook in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de pittige radijsmix in een grote schaal.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad. Meng de sojasaus, sesamolie en limoensap en schep met het geroosterde sesamzaad door de groenten. Hak de wasabibollen grof. Snijd de varkenshaas in plakjes, leg op de salade en bestrooi met de wasabi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 605 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse snijbonensalade met varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se snij­bo­nen­sa­la­de met var­kens­haas

1
  • 1 el arachideolie
  • 250 g varkenshaas

Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 12 min. rondom bruin en gaar.

2
  • 400 g snijbonen

Snijd ondertussen de snijbonen in schuine stukken van 1 cm. Kook in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
  • 150 g rauwkost pittige radijsmix

Meng de snijbonen met de pittige radijsmix in een grote schaal.

4
  • 1 el sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad.

5
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el limoensap

Meng de sojasaus, sesamolie en het limoensap en schep met het geroosterde sesamzaad door de groenten.

6
  • 3 el wasabibollen

Hak de wasabibollen grof. Snijd de varkenshaas in plakjes, leg het vlees op de salade en bestrooi met de wasabi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.