Quesa­dil­la met to­nijn

Twee krokant gebakken tortillawraps op elkaar met een smeuïge vulling van tonijn en cheddar: van quesadilla’s geniet je dubbel.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Twee krokant gebakken tortillawraps op elkaar met een smeuïge vulling van tonijn en cheddar: van quesadilla’s geniet je dubbel. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de radijs in dunne plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Meng de radijs, het limoenrasp en -sap, de mais en de helft van de koriander in een ruime kom tot salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Laat de tonijn uitlekken en meng met de tomaatsalade en pepersaus. Rasp de kaas. Verdeel het tonijnmengsel over de helft van de tortilla’s, bestrooi met de kaas en de rest van de koriander. Dek af met de rest van de tortilla’s en druk licht aan.
  3. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Bak zo nog 2 quesadilla’s. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salade en zure room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Quesadilla met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quesa­dil­la met to­nijn

1
  • 1 bosje radijs
  • 1 limoen

Snijd de radijs in dunne plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2
  • 300 g mais
  • 15 g koriander

Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn.

3

Meng de radijs, het limoenrasp en -sap, de mais en de helft van de koriander in een ruime kom tot salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
  • 320 g tonijnstukken in water
  • 150 g bruschetta tomaatsalade
  • 3 tl RedHot original pepersaus
  • 150 g Cheddar Tophat 48+

Laat de tonijn uitlekken en meng met de tomaatsalade en pepersaus. Rasp de kaas.

5
  • 8 meergranen tortillawraps

Verdeel het tonijnmengsel over de helft van de tortilla’s, bestrooi met de kaas en de rest van de koriander. Dek af met de rest van de tortilla’s en druk licht aan.

6

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan een quesadilla in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

7

Houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Bak zo nog 2 quesadilla’s.

8
  • 125 ml zure room

Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salade en zure room. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.