Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

Deze Aziatische spiesen van de barbecue zijn lekker licht. Wij nemen er nog één.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Deze Aziatische spiesen van de barbecue zijn lekker licht. Wij nemen er nog één. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers
  • barbecue
  • staafmixer met bakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.
  2. Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren. Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker. Pers de limoen uit boven de hoge beker. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.
  3. Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege. Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de co­quil­lespie­sen met Thai­se kom­kom­mer­dip

1
1

Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • 16 coquilles

Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.

3
3
  • 2 snackkomkommers

Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker.

4
4
  • ½ limoen
  • 1 rode peper

Pers de limoen uit. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.

5
5

Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege.

6
6
  • ½ limoen

Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.