Pi­can­ha met krui­den­rub

Ons kun je midden in de nacht wakker maken voor dit malse stuk rundvlees van de barbecue. In een kruidig jasje.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Ons kun je midden in de nacht wakker maken voor dit malse stuk rundvlees van de barbecue. In een kruidig jasje. 8 personen
4 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • gasbarbecue
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zet de barbecue aan. Maal het venkelzaad in de vijzel. Voeg de knoflook en het zout toe en maal tot gladde pasta. Meng de rest van de kruiden door de rub. Rasp de oranje schil van de sinaasappels boven de rub. Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in. Wrijf het vlees rondom in met de rub. Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 min. Keer om, draai het vuur laag. Sluit de barbecue en gril tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 20 min. Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten. Snijd vervolgens in dunne plakken en serveer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Picanha met kruidenrub

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­can­ha met krui­den­rub

1

Zet de barbecue aan.

2
  • 2 el venkelzaad
  • 4 tenen knoflook
  • ½ tl zeezout
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tl tijm
  • 1 tl chilipoeder

Maal het venkelzaad in de vijzel. Voeg de knoflook en het zout toe en maal tot gladde pasta. Meng de rest van de kruiden door de rub.

3
  • 2 sinaasappels

Rasp de oranje schil van de sinaasappels boven de rub.

4
  • 1 kg picanha

Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in. Wrijf het vlees rondom in met de rub.

5

Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 min. Keer om, draai het vuur laag. Sluit de BBQ en gril tot een kerntemp. van 56 °C. Dit duurt ca. 20 min.

6

Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten. Snijd vervolgens in dunne plakken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.