Maiskolf met zelf­ge­maak­te krui­den­bo­ter en kaas

Mais op z'n best: van de barbecue. De kruidenboter maak je zelf.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Mais op z'n best: van de barbecue. De kruidenboter maak je zelf. 4 personen
4 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Verwijder de bladeren en draden van de mais en kook de mais 10 min. in een ruime pan water. Giet af en laat iets afkoelen. Roer ondertussen het zout, de peterselie en de helft van de kaas door de boter. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met (versgemalen) peper. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven rondom met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.

bereidingstip:

Heb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook in een grillpan grillen.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maiskolf met zelf­ge­maak­te krui­den­bo­ter en kaas

1
  • 4 maiskolven

Steek de barbecue aan. Verwijder de bladeren en draden van de mais en kook de mais 10 min. in een ruime pan water. Giet af en laat iets afkoelen.

2
  • 2 tl grof zeezout
  • 5 g platte peterselie
  • 75 g twijfelaar
  • 100 g boter
  • ½ teen knoflook

Roer ondertussen het zout, de peterselie en de helft van de kaas door de boter. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met (versgemalen) peper.

3

Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven rondom met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.

bereidingstip:

Heb je geen barbecue? Je kunt de maiskolven ook in een grillpan grillen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.