Ba­ba ganoush

Als je de aubergines voor deze Midden-Oosterse dip op de barbecue gaart krijg je een lekker rooksmaakje.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters bijgerecht Als je de aubergines voor deze Midden-Oosterse dip op de barbecue gaart krijg je een lekker rooksmaakje. 6 personen
3 18

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rooksnippers
  • barbecue met deksel
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan en schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue.
  2. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in maar zorg dat de schil intact blijft. Snijd de tenen knoflook in plakjes en duw ze in het vruchtvlees van de aubergines. Besprenkel met de olie. Strooi wat rooksnippers op de houtskool. Leg de aubergines op het deel van het rooster waar geen houtskool onder ligt. Doe de deksel op de barbecue. Laat de aubergines 20 min. garen en roken. Neem van het vuur als het vruchtvlees gaar is en goudbruin is gekleurd.
  3. Schep het vruchtvlees met de knoflook uit de aubergines in het bakje van de staafmixer of in de keukenmachine. Pers de citroen erboven uit. Doe de koriander en tahini erbij en maal in 10 sec. tot een dikke puree. Even proeven of er nog zout bij moet. Breng op smaak en klaar is je baba ganoush.

bereidingstip:

Je kunt de aubergines ook in de pan bereiden. Snijd de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 3 el olie in en koekenpan en bak de aubergines in 8 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak nog 3 min mee. Neem van het vuur en ga verder met stap 3.

video

Ro­ken op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 7 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Baba ganoush

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­ba ganoush

1

Begin met de rooksnippers. Week ze ½ uur in ruim water.

2

Steek de barbecue aan, het liefst met een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue.

3
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees kruislings in maar zorg dat de schil intact blijft.

4
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd de tenen knoflook in plakjes en duw ze in het vruchtvlees van de aubergines. Besprenkel met de olie.

5

Leg de aubergines op het deel waar geen houtskool onder ligt. Voeg wat rooksnippers toe. Doe de deksel op de barbecue en laat 20 min. garen en roken.

Tip: De aubergines zijn gaar als het vruchtvlees goudbruin is gekleurd.

6
  • ½ citroen
  • 10 g koriander
  • 2 tl tahini

Maal het vruchtvlees en de knoflook uit de aubergines met het citroensap, de koriander en tahini in 10 sec. tot een dikke puree.

7

Even proeven of er nog zout bij moet. Breng op smaak en klaar is je baba ganoush.

bereidingstip:

Je kunt de aubergines ook in de pan bereiden. Snijd de aubergines in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 3 el olie in en koekenpan en bak de aubergines in 8 min. goudbruin op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en bak nog 3 min mee. Neem van het vuur en ga verder met stap 3.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.