Ge­rook­te en­tre­co­te met ro­mes­co

Romesco is een Spaanse saus gemaakt van gegrilde paprika's. Ook lekker bij gegrilde groenten en garnalen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Romesco is een Spaanse saus gemaakt van gegrilde paprika's. Ook lekker bij gegrilde groenten en garnalen! 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • rooksnippers
  • aluminium grillbakje
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Week de rooksnippers 30 min. in ruim water. Steek de barbecue aan, gebruik het liefst een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue.
  2. Leg de paprika’s op het rooster boven de houtskool. Laat het vel van de paprika’s in ca. 10 min. zwart worden. Keer ze regelmatig. Neem van de barbecue. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool. Leg de entrecote in de aluminium schaal en zet op het deel van de barbecue waar geen houtskool ligt. Doe de deksel op de barbecue. Laat het vlees ca. 15 min. roken en rustig garen. Verwijder ondertussen het vel van de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder de zaadlijsten.
  3. Maal de paprika met de staafmixer of keukenmachine. Voeg de almond butter, komijn, azijn, olie, knoflook en tabasco toe. Maal in 10-15 sec. tot een saus. Deze saus heet romesco. Breng op smaak met zout.
  4. Neem de entrecote uit de aluminium schaal en leg boven de hete houtskool op de barbecue. Gril het vlees 4-6 min. Keer halverwege. Neem het vlees van de barbecue en laat het 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd het in plakken en serveer met de romesco.
video

Ro­ken op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte entrecote met romesco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te en­tre­co­te met ro­mes­co

1

Week de rooksnippers 30 min. in ruim water. Steek de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue.

Tip: Gebruik eventueel een firestarter om de BBQ aan te steken.

2
  • 3 rode paprika's

Leg de paprika’s op het rooster boven de houtskool. Laat het vel van de paprika’s in ca. 10 min. zwart worden en keer ze regelmatig. Neem van de barbecue.

3
  • 600 g entrecote aan een stuk

Laat het vlees in de schaal op de BBQ, waar geen houtskool ligt, ca. 15 min. roken en rustig garen met de deksel op de BBQ. Voeg wat rooksnippers toe.

4

Verwijder ondertussen het vel van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.

5
  • 3 el almond butter
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl tabasco
  • 1 el rodewijnazijn
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 el olijfolie

Maal de paprika met de almond butter, knoflook, tabasco, azijn, komijn en olie in 10-15 sec. met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met zout.

6

Neem de entrecote uit de aluminium schaal en leg boven de hete houtskool op de barbecue. Gril het vlees 4-6 min. Keer halverwege. Neem van de barbecue.

7

Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd het in plakken en serveer met de romesco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.