Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais bijgerecht De sticky knoflook-koriandermarinade maakt deze garnalen onweerstaanbaar. 4 personen
4 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • gasbarbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.
  2. Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.
  3. Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door. Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt. Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.
  4. Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie. Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn. Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstip:

In plaats van de bakplaat van een gasbarbecue kun je ook een grillschaal gebruiken, die past op elk type barbecue.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 2.080 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ross Dobson's Thaise knoflookgarnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ross Dob­son's Thai­se knof­look­gar­na­len

1
1
  • 30 g koriander

Snijd ca. 2 cm van de steeltjes van de koriander. Snijd ze fijn en doe ze in een vijzel.

2
2

Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.

3
3
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el witte peperkorrels

Doe de knoflook en peperkorrels bij de koriandersteeltjes in de vijzel en stamp tot een pasta.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 40 ml vissaus

Doe de knoflook-korianderpasta in een schaal en roer er de suiker en vissaus door.

5
5
  • 16 reuzengarnalen

Doe de garnalen erbij en meng tot ze helemaal met de pasta zijn bedekt.

6
6

Laat dit 30 min. afgedekt op kamertemperatuur marineren of zet afgedekt 3-6 uur in de koelkast. Haal de garnalen 30 min. voor gebruik uit de koelkast.

7
7
  • 2 el plantaardige olie

Verwarm de bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand. Smeer de bakplaat in met de olie.

8
8

Leg de garnalen erop en bak ze 2 min. aan elke kant tot ze roze, opgekruld en geurig zijn.

9
9
  • 1 limoen

Bestrooi ze met de achtergehouden korianderblaadjes en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstip:

In plaats van de bakplaat van een gasbarbecue kun je ook een grillschaal gebruiken, die past op elk type barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.