Ge­pof­te Op­per­doe­zers met biet­jes en gei­ten­kaas

Terug van weggeweest: de gepofte aardappel. Nu van de barbecue, met rucola en olijven.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Terug van weggeweest: de gepofte aardappel. Nu van de barbecue, met rucola en olijven. 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Wikkel de aardappelen en bieten elk in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue. Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door. Strooi in elke ui ½ tl rozemarijn en besprenkel met 2 el olijfolie. Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 min. bij. Controleer na 30 min. of alles gaar is door er met een mes in te prikken.
  3. Verwijder de folie. Schil de bieten en snijd ze in parten. Snijd de aardappelen ook in parten en pak de uien uit. Snijd de peterselie fijn en houd wat achter ter garnering. Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de achtergehouden peterselie.

bereidingstip:

Heb je geen barbecue? Gebruik dan de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de aardappelen, bieten en uien 45 min. in de oven. De aardappelen kunnen met schil gegeten worden en net als de bieten in parten gesneden worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te Op­per­doe­zers met biet­jes en gei­ten­kaas

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 600 g Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 4 rauwe rode bieten

Wikkel de aardappelen en bieten in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue.

3
  • 4 rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 el olijfolie extra vierge

Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door. Doe in elke ui 1 takje rozemarijn en besprenkel met de olie. Pak in met aluminiumfolie.

4

Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 min. bij. Controleer na 30 min. of alles gaar is door er met een mes in te prikken.

5
  • 20 g platte peterselie

Verwijder de folie. Schil de bieten en snijd in parten. Snijd de aardappelen ook in parten. Pak de uien uit. Snijd de peterselie fijn en houd wat achter.

6
  • 40 g rucola
  • 100 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 125 g geitenkaas naturel 45+

Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met de kaas en achtergehouden peterselie.

bereidingstip:

Heb je geen barbecue? Gebruik dan de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de aardappelen, bieten en uien 45 min. in de oven. De aardappelen kunnen met schil gegeten worden en net als de bieten in parten gesneden worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.