Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Vol van smaak door een rijke combinatie van kruiden. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart. Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.
  2. Meng de knoflook met 20 ml olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.
  3. Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.
  4. Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.
  5. Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar. Herhaal dit met de rest van de venkel. Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.

Tip:

Bron: Tijd voor een barbecue, Ross Dobson

Tip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 30 min. voor serveren uit de koelkast.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ross Dob­son's ge­gril­de ven­kel met krui­dendres­sing

1
1
  • 4 venkelknollen

Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2

Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 20 ml olijfolie

Meng de knoflook met de olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 40 ml olijfolie
  • 40 ml rodewijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl chilivlokken
  • 20 g peterselie
  • 15 munt

Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.

5
5

Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand.

6
6

Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.

7
7

Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar.

8
8

Herhaal dit met de rest van de venkel. Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.