Pit­ti­ge ro­de-lin­zen­koek­jes in een pi­ta­brood­je

Kleurrijk met pit, deze lekkere rode-linzenkoekjes op een knapperig pitabroodje.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kleurrijk met pit, deze lekkere rode-linzenkoekjes op een knapperig pitabroodje. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de linzen en quinoa in water met zout 10 min. Giet af en laat 3 min. droogstomen. Doe het linzen-quinoamengsel samen met de komijn, 3 el bloem, gerookte paprikapoeder, harissa en koriander in de kom van de keukenmachine. Maal tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.
  2. Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een ruime kom met de witte kool, 2 el yoghurt en azijn. Breng op smaak met peper.
  3. Vorm met natte handen 20 balletjes van de linzenpuree en duw ze een beetje plat tot koekjes van ca. 1½ cm dik. Wentel ze door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes in delen 4 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en koekjes. Verdeel de rest van de yoghurt erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met extra harissa.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid

Pittige rode-linzenkoekjes in een pitabroodje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ro­de-lin­zen­koek­jes in een pi­ta­brood­je

1
  • 200 g rode linzen
  • 100 g 3 kleuren quinoa

Kook de linzen en quinoa in water met zout 10 min. Giet af en laat 3 min. droogstomen.

2
  • 1 tl komijn
  • 3 el bloem
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 3 el harissa
  • 15 g verse koriander

Doe het linzen-quinoamengsel samen met de komijn, bloem, gerookte paprikapoeder, harissa en koriander in de kom van de keukenmachine.

3

Maal tot een grove puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Dek af en zet 30 min. in de koelkast.

4
  • 15 g munt
  • 300 g gesneden witte kool
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el witte balsamicoazijn

Snijd de blaadjes munt in reepjes. Meng in een ruime kom met de witte kool, yoghurt en azijn. Breng op smaak met peper.

5
  • 2 el bloem

Vorm met natte handen 20 balletjes van de linzenpuree en duw ze een beetje plat tot koekjes van ca. 1½ cm dik. Wentel ze door de rest van de bloem.

6
  • 100 ml arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes in delen 4 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.

7
  • 4 pitabroodjes

Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de pitabroodjes met de koolsalade en koekjes.

8
  • 2 el Griekse yoghurt

Verdeel de rest van de yoghurt erover en serveer direct. Lekker!

combinatietip:

Lekker met extra harissa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.