Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Pers de sinaasappel uit. Verhit de ghee in een pan met een dikke bodem en bak de worsten in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Voeg de sjalot en rozemarijn toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe. Fruit 2 min. Voeg de mungbonen, worsten, tomatensoep, het sinaasappelsap en water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
  3. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.

combinatietip:

Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.

Tip:

De mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je mungbonen laat kiemen krijg je taugé.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.165 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid

Mungbonenstoof met worstjes, sjalotten en pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

1
1
  • 400 g sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn

Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 1 sinaasappel
  • 1 el el ghee
  • 4 braadworsten

Pers de sinaasappel uit. Verhit de ghee in een pan met een dikke bodem en bak de worsten in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan.

4
4

Voeg de sjalot en rozemarijn toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe. Fruit 2 min.

5
5
  • 200 g mungbonen
  • 400 ml tomatensoep
  • 400 ml kraanwater

Voeg de mungbonen, worsten, tomatensoep, het sinaasappelsap en water toe. Breng aan de kook.

6
6

Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 40 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.

7
7
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

8
8

Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.

combinatietip:

Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg na 15 min. toe aan de stoof. Serveer de stoof in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.