Ka­ra­mel­cup­ca­kes met cho­co­la­de­crè­me

Van avocado en pure chocolade kun je heerlijk smeuïge chocoladecrème maken.

  • gebak
  • 12 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Van avocado en pure chocolade kun je heerlijk smeuïge chocoladecrème maken. 12 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • satéprikker
  • staafmixer
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Klop met een handmixer de kokosolie door de suiker. Voeg een voor een de eieren en 4 el maple syrup toe. Pel en prak de bananen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erboven en schep met een spatel om tot een glad beslag.
  2. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes ca. 20 min. in het midden van de oven. Steek een satéprikker in een cupcake, komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de cakejes gaar. Laat ze 30 min. afkoelen.
  3. Breek of hak ondertussen de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past. Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie).
  4. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een hoge beker. Pureer met een staafmixer de avocado samen met de rest van de maple syrup en spatel door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel.
  5. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een spuitmondje en laat ca. 25 min. opstijven in de koelkast. Hak de bananenchips grof. Spuit kleine torentjes van de chocoladecrème op de karamelcupcakes en garneer met de grofgehakte bananenchips.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags

Karamelcupcakes met chocoladecrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­ra­mel­cup­ca­kes met cho­co­la­de­crè­me

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 100 g kokosolie
  • 150 g kokospalmsuiker
  • 2 eieren
  • 4 el maplesyrup

Zet de cupcakevormpjes in de muffinvorm. Klop met een handmixer de kokosolie door de suiker. Voeg een voor een de eieren en de maple syrup toe.

3
  • 2 bananen
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Pel en prak de bananen en voeg toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout erboven en schep met een spatel om tot een glad beslag.

4

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes ca. 20 min. in het midden van de oven.

5

Steek een satéprikker in een cupcake, komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de cakejes gaar. Laat ze 30 min. afkoelen.

6
  • 100 g extra pure chocolade 72%

Breek of hak ondertussen de chocolade in stukjes en doe in een vuurvaste kom die in een pan past.

7

Breng in een pan een laag water tegen de kook aan en hang de kom met chocolade erin. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat rustig smelten (au bain-marie).

8
  • 1 avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een hoge beker.

9
  • 3 el maplesyrup

Pureer met een staafmixer de avocado samen met de rest van de maple syrup en spatel door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel.

10
  • 75 g bananenchips

Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een spuitmondje en laat ca. 25 min. opstijven in de koelkast. Hak de bananenchips grof.

11

Spuit kleine torentjes van de chocoladecrème op de karamelcupcakes en garneer met de grofgehakte bananenchips. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.