In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijk Indiase gerecht.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijk Indiase gerecht. 4 personen
2 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Kook samen met de linzen in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een zeef.
  3. Meng de bloem met de curry madras. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken. Wentel eerst de kabeljauw en daarna de bloemkoolroosjes door het bloemmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de arachideolie in een hapjespan en bak de bloemkool in 2 delen in 4 min. rondom goudbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in de achtergebleven olie de kabeljauw in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Giet de zoete aardappelen en linzen af en stamp samen met de yoghurt met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken kabeljauw en bloemkool.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 11 g
Tags

Indiaas gekruide kabeljauw en zoete-aardappelpuree met linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

1
1
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook

Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook in plakjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 200 g rode linzen

Kook samen met de linzen in water met zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 1 bloemkool

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een zeef.

4
4
  • 4 el bloem
  • 2 el curry madras
  • 250 g kabeljauwhaasjes

Meng de bloem met de curry madras. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken.

5
5

Wentel eerst de kabeljauw en daarna de bloemkoolroosjes door het bloemmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 ml arachideolie

Verhit de arachideolie in een hapjespan en bak de bloemkool in 2 delen in 4 min. rondom goudbruin en knapperig.

7
7

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

8
8

Bak in de achtergebleven olie de kabeljauw in 5 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 3 el Griekse yoghurt

Giet de zoete aardappelen en linzen af en stamp samen met de yoghurt met de pureestamper tot een romige puree.

10
10

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gebakken kabeljauw en bloemkool.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.