Har­ti­ge gra­no­la

Gebruik als topping voor je salade of eet de granola bij de borrel.

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Gebruik als topping voor je salade of eet de granola bij de borrel. 4 personen
2 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de notenmix, havermout, kokoschips, quinoavlokken, fleur de sel, garam masala en het sesamzaad in een kom. Splits de eieren en klop het eiwit licht schuimig. De eidooiers worden niet gebruikt.
  2. Roer de koolzaadolie door het eiwitschuim. Meng door het noten-havermoutmengsel in de kom. Schep goed om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Meng de granola met de incabessen. Bewaar in een afgesloten pot.

bewaartip:

Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 10 g
Tags

Hartige granola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge gra­no­la

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 150 g ongezouten pistache notenmix
  • 100 g havermout
  • 50 g kokoschips
  • 50 g quinoavlokken
  • 1 el fleur de sel
  • 2 el garam masala
  • 50 g sesamzaad

Doe de notenmix, havermout, kokoschips, quinoavlokken, fleur de sel, garam masala en het sesamzaad in een kom.

3
  • 2 eieren
  • 4 el koolzaadolie botersmaak

Splits de eieren en klop het eiwit licht schuimig. De eidooiers worden niet gebruikt.

4
  • 4 el koolzaadolie botersmaak

Roer de koolzaadolie door het eiwitschuim. Meng door het noten-havermoutmengsel in de kom.

5

Schep goed om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
  • 50 g incabessen

Neem uit de oven en laat afkoelen. Meng de granola met de incabessen. Bewaar in een afgesloten pot. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren op een droge plek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.