Ge­gla­ceer­de kip met ahorn­si­roop en man­da­rijn

Kiplekker uit de oven met ahornsiroop en frisse mandarijn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kiplekker uit de oven met ahornsiroop en frisse mandarijn. 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukentouw
  • ovenschaal met rooster (ca. 30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.
  2. Rasp de oranje schil van de mandarijnen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere vrucht in parten. Schil de gember. Meng het mandarijnrasp, de vijfkruidenpoeder, peper en eventueel zout. Verdeel onder de huid.
  3. Vul de holte van de kip met de mandarijnparten, gember en steranijs. Bind de kip dicht met keukentouw. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Laat de kip afgedekt in de koelkast 30 min. marineren. Neem de kip uit de koelkast en laat 30 min. verder marineren en op kamertemperatuur komen.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Doe het mandarijnsap, de ahornsiroop en de rest van de vijfkruidenpoeder in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.
  5. Leg de kip met de borst naar boven op het rooster van de ovenschaal en bestrijk rondom met de ingekookte siroop. Bewaar de rest.
  6. Dek de kip losjes af met aluminiumfolie en braad 45 min. in het midden van de oven. Neem de kip uit de oven, verwijder de folie en bestrijk met de rest van de siroop. Zet de kip terug zonder folie en braad nog 45 min.
  7. Neem de kip uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

combinatietip:

Lekker met Aziatische koolsalade. Kijk voor het recept elders op de website.

video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 1 g
Tags

Geglaceerde kip met ahornsiroop en mandarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gla­ceer­de kip met ahorn­si­roop en man­da­rijn

1
1
  • 1 scharrelkip mais

Verwijder het elastiek van de kip en dep droog met keukenpapier. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip.

2
2

Begin aan de zijkanten net boven de poten en werk richting het borstbeen en naar achteren om een grote holte te creëren.

Kip verdelen

Instructievideo

01:04 min.

3
3
  • 2 mandarijnen
  • 3 cm verse gember

Rasp de oranje schil van de mandarijnen en pers 1 vrucht uit. Snijd de andere vrucht in parten. Schil de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • ½ el vijfkruidenpoeder

Meng het mandarijnrasp, de vijfkruidenpoeder, peper en eventueel zout. Verdeel onder de huid.

5
5
  • 3 steranijsjes

Vul de holte van de kip met de mandarijnparten, gember en steranijs. Bind de kip dicht met keukentouw. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.

6
6

Laat de kip afgedekt in de koelkast 30 min. marineren.

7
7

Neem de kip uit de koelkast en laat 30 min. verder marineren en op kamertemperatuur komen.

8
8

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.

9
9
  • 75 ml ahornsiroop
  • ½ el vijfkruidenpoeder

Doe het mandarijnsap, de ahornsiroop en de rest van de vijfkruidenpoeder in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken.

10
10

Leg de kip met de borst naar boven op het rooster van de ovenschaal en bestrijk rondom met de ingekookte siroop. Bewaar de rest.

11
11

Dek de kip losjes af met aluminiumfolie en braad 45 min. in het midden van de oven.

12
12

Neem de kip uit de oven, verwijder de folie en bestrijk met de rest van de siroop. Zet de kip terug zonder folie en braad nog 45 min.

13
13

Neem de kip uit de oven en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

combinatietip:

Lekker met Aziatische koolsalade. Kijk voor het recept elders op de website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.