Fat­toush met pi­ta, krui­den en dop­erw­ten

Fattoush is een heerlijke Libanese salade gemaakt van stukjes brood, groenten en kruiden.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Fattoush is een heerlijke Libanese salade gemaakt van stukjes brood, groenten en kruiden. 4 personen
3 168

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwast
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met 4 el olie. Snijd de boven- en onderkant van de pitabroodjes los van elkaar, zodat je 6 cirkels krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en bestrooi naar smaak met zout. Snijd elke cirkel in 8 puntjes.
  2. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de doperwten 3 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
  4. Meng ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de munt en peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en doperwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Honny Cress.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Fattoush met pita, kruiden en doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fat­toush met pi­ta, krui­den en dop­erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el baharat
  • 4 el olijfolie

Meng de baharat met de olie.

3
3
  • 3 grote pitabroodjes

Snijd de boven- en onderkant van de pitabroodjes los van elkaar, zodat je 6 cirkels krijgt.

4
4

Bestrijk de cirkels met de baharatolie en bestrooi naar smaak met zout. Snijd elke cirkel in 8 puntjes.

5
5

Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.

6
6
  • 200 g verse doperwten

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de doperwten 3 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).

7
7
  • 3 el olijfolie
  • 2 el yoghurt
  • 2 el ciderazijn

Meng ondertussen de olie, de yoghurt en ciderazijn in een ruime kom tot een dressing.

8
8
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

9
9
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie

Snijd de munt en peterselie fijn.

10
10
  • 350 g tomatenmix
  • 150 g snoeppaprika's

Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen.

11
11

Meng met de kruiden en doperwten door de dressing.

12
12

Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Honny Cress.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.