Banh xeo

Klinkt spannend, maar deze hartige garnalenflensjes zijn heel eenvoudig te maken.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
vietnamees voorgerecht Klinkt spannend, maar deze hartige garnalenflensjes zijn heel eenvoudig te maken. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • slacentrifuge

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijstbloem, geelwortel, het zout en water in een ruime kom en klop met een garde tot een glad beslag. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan.
  2. Pers ondertussen de limoen uit en doe het sap in een kommetje. Roer met de palmsuiker en vissaus tot een dipsaus. Haal de blaadjes van de krop sla. Was en droog ze in de slacentrifuge. Pluk de blaadjes van de munt, snijd de koriander grof en de bosui in dunne ringetjes.
  3. Roer het beslag goed door. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Verhit telkens een ½ el kokosolie in de hete pan en schep er een soepopscheplepel beslag in. Beweeg de pan, zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt. Bak het flensje 3 min. op middelhoog vuur. Schud regelmatig. Keer om en bak nog 2 min. Neem het flensje uit de pan. Verdeel wat taugé, bosui en garnalen over de helft van het flensje en vouw dubbel. Maak zo nog 5-7 flensjes.
  4. Verdeel ondertussen de slablaadjes over een grote schaal. Snijd de flensjes in partjes en leg op de slablaadjes. Verdeel de munt en koriander erover en serveer met de dipsaus.

combinatietip:

Besprenkel de gevulde flensjes met wat srirachasaus (fles 435 ml).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 4 g
Tags

Banh xeo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Banh xeo

1
1
  • 250 g rijstbloem
  • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl zout
  • 500 ml kraanwater

Doe de rijstbloem, geelwortel, het zout en water in een ruime kom en klop met een garde tot een glad beslag.

2
2

Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur buiten de koelkast staan.

3
3
  • 1 limoen
  • 1 el palmsuiker
  • 2 el vissaus

Pers ondertussen de limoen uit en doe het sap in een kommetje. Roer met de palmsuiker en vissaus tot een dipsaus.

4
4
  • 1 kropsla

Haal de blaadjes van de krop sla. Was en droog ze in de slacentrifuge.

5
5
  • 15 g munt
  • 15 g koriander
  • 3 bosuitjes

Pluk de blaadjes van de munt, snijd de koriander grof en de bosui in dunne ringetjes.

6
6

Roer het beslag goed door. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.

7
7
  • ½ el kokosolie

Verhit de kokosolie in de hete pan en schep er een soepopscheplepel beslag in. Beweeg de pan, zodat het beslag zich over de hele pan verdeelt.

8
8

Bak het flensje 3 min. op middelhoog vuur. Schud regelmatig. Keer om en bak nog 2 min.

9
9
  • 100 g taugé
  • 200 g garnalen

Neem het flensje uit de pan. Verdeel wat taugé, bosui en garnalen over de helft van het flensje en vouw dubbel.

10
10
  • 3½ el kokosolie

Maak zo nog 5-7 flensjes.

11
11

Verdeel ondertussen de slablaadjes over een grote schaal. Snijd de flensjes in partjes en leg op de slablaadjes. Verdeel de munt en koriander erover en serveer met de dipsaus.

combinatietip:

Besprenkel de gevulde flensjes met wat srirachasaus (fles 435 ml).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.