Wrap met ge­kruid ve­ga­ge­hakt, rijst en bo­nen

Het ultieme meeneemgerecht: goedgevulde wraps. In twintig minuten is deze smakelijke vegavariant met bonen en rijst ready to go.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Het ultieme meeneemgerecht: goedgevulde wraps. In twintig minuten is deze smakelijke vegavariant met bonen en rijst ready to go. 4 personen
2 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het tofugehakt met de picadillo 2 min. op middelhoog vuur. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Snijd de koriander grof. Meng de bonen en koriander door de rijst.
  3. Bestrijk de wraps met de tacosaus. Schep er wat rijst met bonen op en verdeel het gekruide tofugehakt erover. Rol de wraps op en serveer.

Tip:

Deze wraps zijn ook heerlijk als lunch. Liever glutenvrij? Vervang de tortillawraps door blaadjes ijsbergsla.

bewaartip:

Wikkel de wraps in aluminiumfolie en neem ze mee in de picknickmand. Je kunt ze eventueel in de folie 5 min. verwarmen op een wegwerpbarbecue. Keer regelmatig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.150 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wrap met ge­kruid ve­ga­ge­hakt, rijst en bo­nen

1
1
  • 150 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 180 g tofu roerbakgehakt
  • 1 el picadillo

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het tofugehakt met de picadillo 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 400 g kidneybonen

Doe de kidneybonen in een zeef, spoel af met koud water en laat uitlekken.

4
4
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Meng de bonen en koriander door de rijst.

5
5
  • 8 meergranenwraps
  • 230 g tacosaus hot

Bestrijk de wraps met de tacosaus. Schep er wat rijst met bonen op en verdeel het gekruide tofugehakt erover. Rol de wraps op en serveer.

bewaartip:

Wikkel de wraps in aluminiumfolie en neem ze mee in de picknickmand. Je kunt ze eventueel in de folie 5 min. verwarmen op een wegwerpbarbecue. Keer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.