Lauw­war­me rijst­sa­la­de met to­nijn, pa­pri­ka en munt

Lekker en gezond: tonijn zit vol eiwitten en vitamine B12.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekker en gezond: tonijn zit vol eiwitten en vitamine B12. 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes en de bleekselderij in boogjes.
  3. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en bak de groenten, knoflook, peper en eventueel zout 4 min. op laag vuur.
  4. Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn. Hak de pistachenoten fijn.
  5. Meng de tomaatsalade, groenten en munt door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep voorzichtig de tonijn erdoor en bestrooi met de pistachenoten.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 490 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme rijstsalade met tonijn, paprika en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me rijst­sa­la­de met to­nijn, pa­pri­ka en munt

1
1
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 zak zoetepuntpaprikamix
  • 4 stengels bleekselderij

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes en de bleekselderij in boogjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 1 teen knoflook

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Verhit de opgevangen olie in een koekenpan en bak de groenten, knoflook met peper en eventueel zout 4 min. op laag vuur.

5
5
  • 15 g munt
  • 95 g pistachenoten

Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn. Hak de pistachenoten fijn.

6
6
  • 150 g bruschetta tomaatsalade

Meng de tomaatsalade, groenten en munt door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Schep voorzichtig de tonijn erdoor en bestrooi met de pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.