Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

Gemarineerd in rode peper en chilisaus krijgen de kippenvleugels een zoetzure smaak. Lekker om op te warmen op de barbecue.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Gemarineerd in rode peper en chilisaus krijgen de kippenvleugels een zoetzure smaak. Lekker om op te warmen op de barbecue. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng de helft van de peper met de zoete chilisaus en verdeel deze over de kippenvleugels. Schep goed om en laat 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in plakken en gril 4 min. in een grillpan op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  5. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe in een kom. Pers de limoen uit. Snipper de sjalot en voeg met de rest van de rode peper, het limoensap, de vissaus, suiker en pinda’s toe aan de komkommer. Roer tot de suiker is opgelost en serveer met de mango bij de kippenvleugels.

combinatietip:

Lekker met koriander.

bewaartip:

Je kunt de kip 1 dag en de dip ½ dag van tevoren thuis bereiden. De kippenvleugels zijn koud lekker, maar je kunt ze ook even kort opwarmen op een kant-en-klare barbecue. De mango kun je ook op de barbecue grillen in plaats van in de grillpan.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige kippenvleugels met mango en pindadip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip­pen­vleu­gels met man­go en pin­da­dip

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 200 ml zoete chilisaus
  • 1 kg kippenvleugels

Meng de helft van de peper met de zoete chilisaus en verdeel deze over de kippenvleugels. Schep goed om en laat 1 uur marineren in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

4
4

Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 eetrijpe mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in plakken en gril 4 min. in een grillpan op middelhoog vuur. Keer halverwege.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

6
6
  • 50 g gezouten pinda's

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7
  • ¼ komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe in een kom.

8
8
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 2 el vissaus
  • 1 el suiker

Pers de limoen uit. Snipper de sjalot en voeg met de rest van de rode peper, het limoensap, de vissaus, suiker en pinda’s toe aan de komkommer.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

9
9

Roer tot de suiker is opgelost en serveer met de mango bij de kippenvleugels.

combinatietip:

Lekker met koriander.

bewaartip:

Je kunt de kip 1 dag en de dip ½ dag van tevoren thuis bereiden. De kippenvleugels zijn koud lekker, maar je kunt ze ook even kort opwarmen op een kant-en-klare barbecue. De mango kun je ook op de barbecue grillen in plaats van in de grillpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.