Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

Dat zijn wat we noemen worstjes met pit. De rodecurrypasta door de mayonaise geeft deze hotdogs een typisch Thais extraatje.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch lunch Dat zijn wat we noemen worstjes met pit. De rodecurrypasta door de mayonaise geeft deze hotdogs een typisch Thais extraatje. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng voor de rodecurrymayo het limoenrasp en -sap met de currypasta en mayonaise. Meng de sla met de taugé en koriander. Snijd de broodjes aan de bovenkant tot de helft in.
  3. Gril de chipolata’s in 8 min. goudbruin en gaar op de barbecue.
  4. Schep op elk broodje wat salade, een worstje, rodecurrymayo en gebakken uitjes. Serveer met de partjes limoen.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden rode peper voor extra pit.

bewaartip:

Je kunt de salade en currymayo ½ dag van tevoren bereiden. De worstjes kun je ook thuis al grillen in de grillpan.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise hotdogs met currymayo en gebakken uitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se hot­dogs met cur­ry­mayo en ge­bak­ken uitjes

1
1

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 2 el thaise rode currykruidenpasta
  • 4 el mayonaise
  • 1 kropje babyromainesla
  • 50 g taugé
  • 15 g koriander

Meng voor de rodecurrymayo het limoenrasp en -sap met de currypasta en mayonaise. Meng de sla met de taugé en koriander.

4
4
  • 4 zachte witte puntjes

Snijd de broodjes aan de bovenkant tot de helft in.

5
5
  • 4 varkens/runderchipolata's

Gril de chipolata’s in 8 min. goudbruin en gaar op de barbecue.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo

02:53 min.

6
6
  • 4 el gebakken uitjes

Schep op elk broodje wat salade, een worstje, rodecurrymayo en gebakken uitjes. Serveer met de partjes limoen.

combinatietip:

Lekker met in ringetjes gesneden rode peper voor extra pit.

bewaartip:

Je kunt de salade en currymayo ½ dag van tevoren bereiden. De worstjes kun je ook thuis al grillen in de grillpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.