To­nijn­piz­za­punt­jes

Een snel en smakelijk hapje, dat je binnen 15 minuten op tafel tovert.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje Een snel en smakelijk hapje, dat je binnen 15 minuten op tafel tovert. 8 personen
4 18

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken. Snijd ondertussen de rode uien in flinterdunne halve ringen. Snijd de selderij fijn.
  2. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan 1 maistortilla in 2 min. op middelhoog vuur knapperig.
  3. Keer om en beleg ze met de helft van de uiringen, zwarte olijvenplakjes, zongedroogde tomaatjes en de helft van de tonijn. Bestrooi met de geitenkaas en de helft van de selderij. Doe de deksel op de pan en bak de tonijnpizza's 4 min. Neem uit de pan en houd warm.
  4. Maak zo nog 2 tonijnpizza’s. Snijd in puntjes en serveer op een grote schaal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 632 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tonijnpizzapuntjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­piz­za­punt­jes

1
1
  • 2 rode uien
  • 4 el selderij
  • 320 g tonijnstukken in zonnebloemolie

Laat de tonijn uitlekken. Snijd ondertussen de rode uien in flinterdunne halve ringen. Snijd de selderij fijn.

2
2
  • 2 maistortilla's

Verhit twee koekenpannen tegelijk zonder olie of boter. Bak in elke pan 1 maistortilla in 2 min. op middelhoog vuur knapperig.

3
3
  • 2 el zwarte olijven in plakjes
  • 2 el zongedroogde tomaten

Keer om en beleg de maistortilla's met de zwarte olijvenplakjes, zongedroogde tomaatjes, helft van de uiringen en de helft van de tonijn.

4
4
  • 4 el geraspte belegen geitenkaas

Bestrooi met de geitenkaas en de helft van de selderij.

5
5

Doe de deksel op de pan en bak de tonijnpizza's 4 min. Neem uit de pan en houd warm.

6
6
  • 2 maistortilla's
  • 2 el zwarte olijven in plakjes
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 4 el geraspte belegen geitenkaas

Maak zo nog 2 tonijnpizza’s. Snijd in puntjes en serveer op een grote schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.