Ver­se spa­ghet­ti met to­nijn-dop­erw­ten­pes­to

Pasta met verse pesto: lekker!

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pasta met verse pesto: lekker! 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.
  4. Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, 1/3 van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
  5. Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.
  6. Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
  7. Verdeel de spaghetti over 2 borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se spa­ghet­ti met to­nijn-dop­erw­ten­pes­to

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 200 g verse doperwten

Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 250 g spaghetti all'uovo

Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.

5
5
  • 160 g tonijn in olijfolie
  • 50 g pistachenoten
  • 2 g dille
  • 2 el olijfolie

Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

6
6

Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.

7
7
  • 40 g rucola

Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.

8
8
  • 3 g dille

Verdeel de spaghetti over de borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.