Flamm­ku­chen met gruy­è­re en groe­ne as­per­ges

Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 775 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg. 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol ondertussen het deeg uit de pizzakit uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.
  2. Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.
  3. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.
  4. Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  5. Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over de flamenkuchen en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met bonen-venkelsalade. Kijk voor het recept elders op de site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.825 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Flammkuchen met gruyère en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flamm­ku­chen met gruy­è­re en groe­ne as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pizzakit

Rol ondertussen het deeg uit de pizzakit uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.

3
3
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tl nootmuskaat

Meng de crème fraîche, nootmuskaat, peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.

4
4
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

5
5
  • 200 g spekreepjes
  • 150 g gruyère

Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g peterselie

Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn.

7
7

Verdeel de tomaatjes erover en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met bonen-venkelsalade. Kijk voor het recept elders op de site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.