Dahl met spi­na­zie

Lekker veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker veel vezels voor een verzadigd gevoel, maar niet te veel calorieën. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het kraanwater in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.
  3. Verhit de ghee in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe en fruit 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof 10 min. mee met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en voeg de spinazie in delen toe, laat slinken. Roer de spinazie door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.

variatietip:

Dhal met bloemkool en kokosmelk: vervang 400 ml water van de 1 liter door 400 ml kokosmelk en laat de spinazie achterwege. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook 5 min. Voeg met de uien toe aan de linzen en stoof 10 min. mee.

combinatietip:

Lekker met naanbrood en citroenpartjes.

Tip:

Rode linzen zijn gedroogde peulvruchten die rijk zijn aan eiwitten en B-vitamines. Ze bevatten veel voedingsvezels, maar weinig calorieën. Deze vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Alle gedroogde peulvruchten moet je altijd koken voordat je ze kunt eten. Weken versnelt het proces.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid

Dahl met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dahl met spi­na­zie

1
1
  • 300 g rode linzen
  • 2 tl kurkuma
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 liter kraanwater

Doe de linzen, kurkuma, tomaten en het kraanwater in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

2
2
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 3 cm verse gember
  • 15 g koriander

Schil en rasp de gember en snijd de koriander grof.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 2 el ghee
  • 2 tl garam masala
  • ½ el komijn
  • ½ el mosterdzaad

Verhit de ghee in een koekenpan en fruit de garam masala, komijn en het mosterdzaad 2 min. op laag vuur.

6
6

Voeg de ui, knoflook, gember, rode peper, (versgemalen) peper en eventueel zout toe en fruit 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

7
7

Voeg het mengsel toe aan de linzen en stoof 10 min. mee met de deksel op de pan. Roer af en toe.

8
8
  • 300 g spinazie

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en voeg de spinazie in delen toe, laat slinken.

9
9

Roer de spinazie door de linzen en garneer met de koriander. Serveer direct.

variatietip:

Dhal met bloemkool en kokosmelk: vervang 400 ml water van de 1 liter door 400 ml kokosmelk en laat de spinazie achterwege. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook 5 min. Voeg met de uien toe aan de linzen en stoof 10 min. mee.

combinatietip:

Lekker met naanbrood en citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.