Cur­ry van mun­g­bo­nen

De mungboon, ook wel groene boon, is een goede bron van eiwitten en lekker lichtverteerbaar.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De mungboon, ook wel groene boon, is een goede bron van eiwitten en lekker lichtverteerbaar. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mungbonen in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Schil en rasp de gember. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de kokosolie in een hapjespan en bak de uien in 5 min. op hoog vuur goudbruin. Schep de uien met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  2. Verhit de rest van de kokosolie in de pan en bak de aubergine, gember, kruiden, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de mungbonen af en schep door de curry. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de vis in stukken en leg in de curry. Laat met de deksel op de pan 3 min. op laag vuur zachtjes stoven. Garneer de mungbonen-viscurry met de uien.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Tip:

De mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je mungbonen laat kiemen krijg je taugé.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 20 g
Tags

Curry van mungbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry van mun­g­bo­nen

1
  • 300 g mungbonen

Kook de mungbonen in water met zout in ca. 20 min. gaar.

2
  • 1 aubergine
  • 2 cm verse gember
  • 2 rode uien

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Schil en rasp de gember. Snijd de uien in halve ringen.

3
  • 2 el kokosolie

Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak de uien in 5 min. op hoog vuur goudbruin.

4

Schep de uien met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

5
  • 2 el kokosolie
  • 2 el colombo kruiden

Verhit de kokosolie in de pan en bak de aubergine, gember, kruiden, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur.

6
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

7
  • 300 g spinazie

Giet de mungbonen af en schep door de curry. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

8
  • 250 g schelvisfilets

Snijd de vis in stukken en leg in de curry. Laat met de deksel op de pan 3 min. op laag vuur zachtjes stoven.

9

Garneer de mungbonen-viscurry met de uien. Lekker!

combinatietip:

Lekker met verse koriander en een schijfje limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.