Crunchy ko­kos­gar­na­len met Thai­se dip

Pittig dippen met een sausje van rode peper, gember, vissaus en kokospalmsuiker.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje Pittig dippen met een sausje van rode peper, gember, vissaus en kokospalmsuiker. 18 stuks
3 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Schil de gember en snijd fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
  2. Doe de peper en gember in een kommetje en meng met het limoensap, de vissaus en kokospalmsuiker.
  3. Doe het kokosmeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de kokosrasp en panko in een derde diep bord.
  4. Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Schep de garnalen eerst door het kokosmeel, dan door het ei en dan door het kokos-pankomengsel.
  5. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Leg de garnalen op een schaal en serveer met de limoenpartjes en dipsaus.

Tip:

Kokosolie is een plantaardige olie met een unieke samenstelling: het bestaat voor het grootste deel uit verzadigde vetzuren. Deze plantaardige verzadigde vetten blijken gezonder dan dierlijke verzadigde vetten. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat de conditie van hartpatiënten verbetert dankzij regelmatig gebruik van kokosolie. Ook kan kokosolie helpen een gezond gewicht te behouden.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crunchy ko­kos­gar­na­len met Thai­se dip

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 1 cm verse gember
  • 1 limoen

Schil de gember en snijd fijn. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1½ el vissaus
  • ½ el kokospalmsuiker

Doe de peper en gember in een kommetje en meng met het limoensap, de vissaus en kokospalmsuiker.

4
4
  • 3 el kokosmeel
  • 2 eieren
  • 55 g kokosrasp
  • 50 g panko

Doe het kokosmeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en meng de kokosrasp en panko in een derde diep bord.

5
5
  • 500 g reuzengarnalen

Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Dep de garnalen droog met keukenpapier.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

6
6

Schep de garnalen eerst door het kokosmeel, dan door het ei en dan door het kokos-pankomengsel.

7
7
  • 150 g kokosolie

Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.

8
8

Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

9
9

Leg de garnalen op een schaal en serveer met de limoenpartjes en dipsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.