Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

In z'n uppie is deze burger al niet te versmaden. Laat staan samen met de guacamole en een cheddar-maiskoekje op een heerlijk zacht broodje.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht In z'n uppie is deze burger al niet te versmaden. Laat staan samen met de guacamole en een cheddar-maiskoekje op een heerlijk zacht broodje. 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Snijd de cheddar in kleinere stukjes. Laat de mais uitlekken en doe met de kaas, de helft van de koriander en het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine en maal in 8 sec. tot een grove pasta. Schep de paprika erdoor en verdeel in porties ter grootte van de burgers op een stuk bakpapier.
  3. Dek af met bakpapier en gril 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat in het bakpapier afkoelen op een bord. Gril de burgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd de broodjes open en verdeel de sla erover. Beleg achtereenvolgens met een cheddar-maiskoekje, een burger en 1 el guacamole. Verdeel de rest van de koriander erover. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de rest van de guacamole ernaast.
video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.660 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Jalapeñoburger met guacamole & cheddar-maiskoekje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­la­pe­ño­bur­ger met gu­a­ca­mo­le & ched­dar-mais­koek­je

1
1

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • ½ groene paprika

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 75 g cheddar
  • 340 g maiskorrels
  • 7½ g koriander
  • 2 el zelfrijzend bakmeel

Snijd de cheddar in kleinere stukjes. Laat de mais uitlekken en doe met de kaas, koriander en het bakmeel in de keukenmachine en maal in 8 sec. tot een grove pasta.

4
4

Schep de paprika erdoor en verdeel in porties ter grootte van de burgers op een stuk bakpapier.

5
5

Dek af met bakpapier en gril 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Laat in het bakpapier afkoelen op een bord.

6
6
  • 4 jalapeñoburgers
  • 1 guacamolepakket

Gril de burgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Hamburgers grillen op de barbecue

Instructievideo

00:30 min.

7
7
  • 4 vloerkadetten
  • 4 blaadjes kropsla
  • 7½ g koriander

Snijd de broodjes open en verdeel de sla erover. Beleg achtereenvolgens met een cheddar-maiskoekje, een burger en 1 el guacamole. Verdeel de koriander erover.

8
8

Dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de rest van de guacamole ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.