Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

Een hamburger in een pitabroodje: weer eens wat anders!

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Een hamburger in een pitabroodje: weer eens wat anders! 4 personen
3 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • grillwok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, 2 el olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue. Meng de harissa met de rest van de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.
  3. Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn. Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.
  4. Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.

combinatietip:

Lekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.335 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hamburger met gegrilde groenten, hummus en witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger met ge­gril­de groen­ten, hum­mus en wit­te kaas

1
1

Steek de barbecue aan.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 1 venkelknol
  • 100 g groene aspergetips
  • 2 el arachideolie

Snijd de venkel in dunne plakken en schep om met de aspergetips, olie, peper en eventueel zout. Doe in de grillwok en gril 6 min. op de barbecue.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • ½ el harissa
  • 1 el arachideolie
  • 4 grote pitabroodjes

Meng de harissa met de olie en bestrijk beide kanten van de pitabroodjes ermee.

4
4
  • 7½ g munt

Gril 4 min. op de barbecue, keer halverwege en neem van het rooster. Snijd ondertussen de munt fijn.

5
5
  • 4 hamburgers
  • 75 g Griekse feta
  • 2 tl za'atar

Gril de hamburgers 4 min. op de barbecue. Keer om en verdeel de feta en za’atar erover. Gril nog 4 min.

Hamburgers grillen op de barbecue

Instructievideo

00:30 min.

6
6
  • 100 g hummus

Snijd de pitabroodjes open. Besmeer 4 helften met de hummus, beleg achtereenvolgens met de gegrilde groenten, de munt en een burger.

7
7

Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer direct.

combinatietip:

Lekker bij deze burger: de couscoussalade met gegrilde nectarines. Kijk voor het recept elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.